Кадър Младен Маринов, ФБ Заедно с Иво Иванов сме вървели нагоре

...
Кадър Младен Маринов, ФБ Заедно с Иво Иванов сме вървели нагоре
Коментари Харесай

Младен Маринов с тъжен пост: С Иво Иванов вървяхме заедно нагоре по стълбата. Ликвидирахме телефонните измами

Кадър Младен Маринов, ФБ 

Заедно с Иво Иванов сме вървели нагоре по професионалната стълба в полицията и министерството.

В тясно взаимоотношение с прокуратурата ликвидирахме телефонните измами, които тормозеха доста възрастни хора в страната.

Това написа някогашният министър на вътрешните работи Младен Маринов във Facebook.

19 февруари 2021 година Из „ Равносметка на институционално доверие в края на този мандат и моментна картина на електоралните настройки “ - социологическо проучване на „ Галъп интернешънъл “: „ В този мандат армията имаше растеж на доверието, с цел да доближи при започване на тази година до най-високото в последните десетилетия равнище от 54% доверие, при 28% съмнение. В края на този мандат полицията също приключва на плюс. Традиционно при нея равнищата на доверие и съмнение са сходни – към 40-50%. На фона на доста други институции у нас, това е добър отзив. В последния месец доверието там е 54%, а недоверието е 36%. “ Толкова за състоятелността на всички претекстове на служебното държавно управление за уволнението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Ще отбележа единствено, че за първи път в претекстове за отстраняването на основен секретар не се цитира осъществена служебна инспекция и следващо дисциплинарно произвеждане, а „ социологични изследвания “. При това социологията на служебния кабинет несъмнено не е вярна!

Сега за по-сериозните неща. Заедно с Иво Иванов сме вървели нагоре по професионалната стълба в полицията и министерството. Благодаря му, за работата, която свърши като шеф на Столична дирекция на вътрешните работи и по-късно като основен секретар. За нас, постоянно преди всичко е била екипната работа. Затова, когато подадох оставка като министър предходната година бях спокоен. Защото доста добре познавам качествата на хората, с които бяхме един управителен екип. И с Иво Иванов, и с Ицо Терзийски, и с всички шефове на основни и регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи.

Ще посоча единствено няколко неща, които нашият екип направи през последните 4 години:

Постигнахме трайна наклонност към понижаване на общата престъпност, в това число така наречен битова престъпност. Продължи и устойчивата наклонност на понижаване на записаните убийства, обири и грабежи и похищения по отношение на МПС. Увеличи се разкриваемостта на закононарушенията.

В тясно взаимоотношение с прокуратурата ликвидирахме телефонните измами, които тормозеха доста възрастни хора в страната. Чувствително намалихме случаите на принуждение над възрастни хора в дребните обитаеми места.

През 2017, 2019 и 2020 година са разкрити всички убийства в страната като се изключи единствено едно.

Успяхме да понижим жертвите на пътя. Само за последната 2020 година е регистриран забележителен спад и по трите индикатора – тежки ПТП, починали и ранени по отношение на миналата година. Намалението на тежките ПТП е с 15,2%, на починалите с 26,1% и на ранените със 16,3%, по отношение на същия интервал на 2019 година

Ефективно защитихме държавната граница и възпрепятствахме мигрантския напън.

Успокоихме системата и дадохме благоприятни условия на сътрудниците да работят умерено, увеличихме възнагражденията в полицията и Министерство на вътрешните работи и създадохме условия за по-достоен персонален живот на сътрудниците.

Нека новият длъжностен министър да опровергае всичко това.

Не допуснахме митингите да бъдат окървавени и да бъде заплашен етническия мир в България!

На 4 септември 2020 година, два дни след бруталния опит за махленски разгром против българската държавност на жълтите павета в така наречен „ триъгълник на властта “ в София, основният секретар на Министерство на вътрешните работи ясно и намерено съобщи своята позиция и отбрани дейностите на полицията. „ Трябва ли да ме плашат, че като дойдат на власт, ще се върнат за мен и сътрудниците? Полицаите би трябвало да ги е боязън да си правят работата, ли? “, попита Иво Иванов президента. Отговор не последва. Но предходната седмица, ТЕ пристигнаха за него.

Г-н основен секретар Ивайло Иванов, гордея се, че сме служили един до друг с теб в българската полиция! "



 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР